با خوردن یک وعده شیره انگور گلپایگان تا یک هفته گرسنه نمی شوید

شیره انگور گلپایگان یک فرم غلیظ و طولانی مدت از آب انگور است. مطالعه حاضر به منظور بررسی خواص فیزیکوشیمیایی شامل pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول (°Brix) و فعالیت آب (aw) و همچنین کل فنل و فعالیت آنتی اکسیدانی 19 نمونه شیره انگور از واحدهای تولیدی مختلف انجام شد.

فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه‌ها توسط 2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) فعالیت مهار رادیکال، سفیدکننده بتا کاروتن و سنجش قدرت کاهشی مورد ارزیابی قرار گرفت.

مقادیر pH و اسیدیته قابل تیتراسیون نمونه های شیره انگور به ترتیب از 5.3 تا 6.2 و از 0.165 تا 0.622 گرم در هر 100 گرم متغیر بود. در روش DPPH، فعالیت مهار رادیکال نمونه ها از 27.7٪ تا 82.3٪ متغیر بود. درصد بازدارندگی (I%) اکسیداسیون اسید لینولئیک بین 2/72 تا 2/87 درصد بود.

محتوای فنلی کل نمونه های شیره انگور بین 1.84 تا 4.47 میلی گرم معادل اسید گالیک در هر گرم از نمونه تغییر یافت. ارتباط معنی داری بین فعالیت مهار رادیکال و محتوای فنلی کل وجود نداشت. همبستگی متوسطی بین I (%) و محتوای فنلی کل و همچنین بین توان کاهشی و محتوای فنلی کل به دست آمد.

بدن انسان به طور مداوم در معرض رادیکال های آزاد قرار می گیرد که در پاتوژنز تعدادی از بیماری ها از جمله سرطان های مختلف، بیماری های قلبی عروقی و دیابت نقش دارند.

انتظار می رود مصرف منظم شیره انگور و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی از خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری کند.

انگور (Vitis vinifera) از جمله میوه هایی است که دارای بالاترین غلظت ترکیبات فنلی آنتی اکسیدان است. اعتقاد بر این است که اثرات سلامتی انگور و شیره انگور مربوط به ترکیبات فنلی است.

طیف گسترده ای از فعالیت های بیولوژیکی ترکیبات فنلی مانند ضد سرطان، ضد زخم، ضد حساسیت، ضد آتروژن، ضد التهاب، ضد آرتریت، خواص ضد میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی گزارش شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.